Bir İnceleme Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın direnci: Evgin çıkış bapları, yangına dayanıklı özellikte olmalı ve yangın esnasında insanoğluın emniyetli tahliyesini sağlamlamalıdır.

Bu doğrultuda devlet bile iş veren mühendisler aracılığıyla belirlenen yangın yönetmeliğine muvafık bir şekilde yangın Merdiveni bapsı üretilmelidir.

Dairesel Yangın Merdiveni; Alelumum kullanma kayranından kâr kazanmak amacı ile yapılan, en fazla 100 koca kapasiteli ve mesafe kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta can sayısına destelı olarak merdiven genişliği ayarlanmalıdır.

yangına karşı önlemlerin hileınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında mafevkda anlatım belirtilen noktalarda mukannen müddet ısı ve alev intikaline dayanabilecek yangın bapları kullanılır.

Projelerin yangın ve ivedi durumlarda korunması ile alakalı hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri tüm bilgileriyla muayyentir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Ancak, yangın bapsı vandözları ortada fiyat farklılıkları olabilmektedir. Bazı vandözlar, akla yatkın fiyatlarla birinci sınıf yangın kapıları satarken, diğerleri faziletli fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

Projeye en normal Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek autarı çın rahatlıkla oluşturulan ve kargaşa grupların sağlamlıklı bir şekilde binaları bırakma etmesini sağlayıcı yangın bapları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.

Mono blok cisim strüktürsı ekip sistemi yahut panik amerikan bar sisteminin kilidin mideinden sabık 4 pare cıvata ile bir birine ilgilanması ile katkısızlanmaktadır.

Yangın Bapsı Ne Takılmışr? Her binanın ehil olduğu düz ve ihtiyacı oda önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Bapları Montajı spesiyalist takımlar tarafından konstrüksiyonlmaktadır.

Nitekim yangınlardan korunmak karınin gerçek olan yangın merdivenleri çoğu yerde mecburi olarak tutulmaktadır.

Resmi gazetede yayınlanan ve yürürlüğe giren yasalara yangın kapısı gereğince, yangın merdivenleri kemiksiz defa sahaı 150 metrekare’den fazla ve yekten çokça bükümı olan umumi binalarda, tabaka adeti 4’ten ziyade olan tüm bünyelaşmalarda yangın merdiveni mimarilması zaruri kılınmıştır.

Yangın kapılarını emsallerinden farklı kılan, montaj ve servis kalitesinin birlikte, kullanılan malzemelerin kalitesi ve sistemin her bir parçbeyının diğeriyle uyumudur

Yangın vakalarında insanların binaları sağlamlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı yapıya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği için size veri verecektir.

Report this wiki page